Profizmus a nonprofitokért
Jószolgálati pályázat nonprofit szervezetek számára


A P&S Coachműhely meghírdeti pályázatát nonprofit szervezetek számára, vezetői coaching, mentoring, egyéni fejlesztési program igénybevételére.
Támogatni kívánjuk azokat a szervezeteket, melyek tevékenységükkel szűkebb vagy tágabb társadalmi közösségükre hatásal vannak.
Hitünk szerint a társadalmi szervezetek vezetőinek, munkatársainak ugyanúgy jár a személyes támogatás, mentorálás, mint a for profit cégek vezetőinek. A vállalkozásoknál szerzett tapasztalainkra építve segítünk abban, hogy tevékenységükben eredményesebbé, tudatosabbá váljanak a „Profizmus a nonprofitokért” program során.

Támogatni kívánjuk azokat a szervezeteket, melyek tevékenységükkel szűkebb vagy tágabb társadalmi közösségükre hatásal vannak.

Hitünk szerint a társadalmi szervezetek vezetőinek, munkatársainak ugyanúgy jár a személyes támogatás, mentorálás, mint a for profit cégek vezetőinek. Célunk az, hogy tevékenységükben eredményesebbé, tudatosabbá váljanak a program során.


A „Profizmus a nonprofitokért” fejlesztési program lehetséges elemei

A szervezet vezetőjének/vezető munkatársainak fejlesztése a munkájuk ellátásához szükséges kompetenciákban. Kiterjedhet például arra pl.:

 • Hogyan lehet átültetni a munkában szerezett szaktudást a társadalmi szervezet működtetésébe, gyakorlatába?
 • Hogyan tudják a szervezetben dolgozók – alkalmazottak/önkéntesek kreativitásukat kölcsönösen kibontakoztatni?
 • Feladatmegosztás, delegálás.
 • Önkéntes munkatársak keresése, felkészítése a feladatra.
 • Minden egyéb, ami a szervezet működését segíti.

 • A szervezet donációs tevékenységének eredményesebbé tétele.

 • Hogyan lehet felszabadultan kapcsolatokat építeni az eredményesebb támogatás érdekében?
 • Milyen eszközökkel lehet javítani, a hatékonyabbá tenni a támogatást?

 • Egyéni mentoring, coaching. Pl.:

 • Egyensúlyt teremteni önkéntesség és magánélet között.
 • Az akadály leküzdése, amely nehezíti egy-egy munkatárs eredményességét.
 • Utánpótlás megtervezése.

 • A támogatási programot az igényeknek megfelelően, személyre szabottan alakítjuk ki. A „Profizmus a nonprofitokért” FEJLESZTÉSI PROGRAM 2017. NOVEMBER ÉS 2018. ÁPRILIS KÖZÖTT VEHETŐ IGÉNYBE.

  „Profizmus a nonprofitokért” program keretei

  Mint P&S Coachműhely biztosítjuk a szakemberek, coachok, mentorok szakértelmét, munkaidejét és a programhoz kötődő eszközöket. Anyagi támogatást a pályázóknak nem adunk. A támogatás 1-10 alkalommal, 1 ½ -2 órás időtartamban nyerhető el. A pályázók részéről ugyanennyi felkészülési időt, energiaráfordítást igényel annak érdekében, hogy a közösen kitűzött célt a program során elérjük. A támogatás önerővel vehető igénybe, 5.000 Ft ülésenként, annak érdekében, hogy megerősítse a nyertes a változás iránti elkötelezettségét. Méltányossági alapon ez az összeg csökkenthető. A programhoz szükséges egyéb feltételeket pl. helyszínt, az abban résztvevő munkatársak idejét, a pályázó szervezetnek kell biztosítania.


  Pályázók köre

  Célunk minél több szervezet támogatni, ezért nincs földrajzi megkötöttség. Várunk civil szervezeteket, egyesületeket, alapítványokat, és egyéb nem for profit szervezeteket. Politikai pártok, politika közeli mozgalmak és szervezetek jelentkezését nem támogatjuk.

  Jelentkezés a pályázatra
  „Profizmus a nonprofitokért” avagy „Civilként társadalmi szerepvállalás a „civilekért”

  Beszámoló a JÓSZOLGÁLATI pályázatról


  „Civilként társadalmi szerepvállalás a „civilekért”!” mondatot

  küldetéseként az egyik pályázati nyertesünk fogalmazta meg közös munkánk során.

  Ez a gondolat pontosan kifejezi, miért fontos számunkra ez az együttműködés.


  Munkánk során azt tapasztaltuk, hogy a nonprofit szervezetek (alapítványok, egyesületek, szövetségek stb.) hasonló kihívásokkal küzdenek, mint a KKV-k vezetők. Pl: donátorokat szerezni vö. ügyfélszerzés, delegálás, önkéntesek motivációja vö. dolgozók motiválása, küldetés, célok megfogalmazása, gazdálkodás, szervezettség, stb.

  Hitünk szerint a társadalmi szervezetek vezetőinek, munkatársainak ugyanúgy jár a személyes támogatás, mentorálás, mint a for profit cégek vezetőinek. A vállalkozásoknál szerzett tapasztalatainkra építve segítünk abban, hogy tevékenységükben eredményesebbé, tudatosabbá váljanak a „Profizmus a nonprofitokért” program során.” -írtuk a pályázati felhívásban.


  Ezért döntöttünk úgy, hogy mi természetben támogatjuk a jelentkezőket, a munkánkat, az időnket és a lelkesedésünket adjuk – kvázi adományként. 2017 őszén hirdettük meg a pályázatot. 52 jelentkezőből 10 lett az ügyfelünk, aki vállalta, hogy Ő is áldoz az idejéből a változásokért, a saját fejlődéséért.

  Vannak, akik gyerekekkel foglalkoznak, vannak, akik ifjúsági programokat szerveznek. Van, aki szabadidő értelmes eltöltésére ad alternatívát a tanyavilágban, van, aki betegszervezeti érdekvédelmi rendszert működtet, van, aki drog-prevenciót csinál, van, aki hátrányos helyzetű felnőtteket segít a munkavilágába beilleszkedni, van, aki kutyás egyesület önkénteseként dolgozik. Sokszínű volt a paletta és a folyamat során nagyon sok ELKÖTELEZETT, LELKES embert ismertünk meg a fővárosban és vidéken is. Sokan széllel szemben működnek, az önkormányzat támogatása nélkül és filléres gondjaik vannak. Jó hangulatú tréningeket csináltunk, mélyítő egyéni beszélgetéseket folytattunk, támogattuk a jelentkezőket 6-8 alkalmon keresztül. Új lehetőségek, víziók, küldetések születtek, átalakult a szervezet, esetleg javult az alapítókkal a kapcsolat, vagy meg tudott válni egy olyan munkatárstól, akit nehezen engedett el, de volt, aki egy kiváló kiállítást szervezett, akadt olyan is, aki abban kért támogatást, hogy tovább tudja csinálni, megerősítést várt tőlünk. Most zajlik a program zárása és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk: Ez a támogatás sokkal több volt mindannyiunk számára, mintha pénzt utalunk volna a számlájukra.


  Köszönjük a pályázóknak a lelkesedésüket, munkájukat és bizalmukat.

  Két visszajelzést szeretnénk megosztani:

  Kedves Marcsi,

  Biztosan nem véletlen, hogy épp most történt meg, amin már olyan régen gyötrődőm, hogy váltani kéne. Mondtad, hogy gondoljam végig, miket tudnék csinálni, amivel pénzt tudnék keresni, vagy megélni belőle.

  Azt gondoltam, hogy csupa olyan dolgot tudok, ami szép és jó, de egyikből sem lehet megélni. Tudok bánni az agyaggal, kézműves csoportot vezetni, tudok olvasni és erről emberekkel beszélgetni, esetleg meg tudok hallgatni másokat…

  Amikor már kezdett a – még jelenlegi – munkahelyemen a főnököm hatalmaskodása egyre kétségbe ejtőbbé válni, karácsony előtt tudtam meg, hogy megüresedett egy hely egy alapítványi intézet nappali ellátó klubjában, ahol pont ezeket a dolgokat kell csinálni. Egy kedves régi családsegítős kolléganőm vezeti, felhívtam és emlékezett rám, s nagyon örült, hogy érdeklődőm.

  Szeretnék még majd hírt adni róla, ha elindul az új munkám. Írhatok-e, vagy beszélhetünk-e még? És köszönöm az eddigieket is, sok részed volt benne, hogy ezt a nagy lépést meg tudtam tenni!


  Szia, Judit!

  Ez volt az első év, hogy csak irányítottam, ha kellett tanácsot adtam, döntöttem helyzetekben, de nem mentem bele a részletekbe, nem dolgoztam excel táblákkal. Nagyon hálás vagyok kollégáimnak, hogy ilyen szépen dolgoztak, megbíztam bennük, és senki sem élt vele vissza.