Generációváltás

Mottó: Ki kell bírni együtt a jövő érdekében!

  • A hazai családi vállalatok jelentős részének égető probléma a generációváltás. A siker érdekében muszáj tudatosan tervezni és szembenézni azzal, hogy a cég és a világ is változott az elmúlt évtizedekben. A fiatalok mások, de erre tekintsünk inkább lehetőségként!
  • A növekedés során a problémák jelentős része a nem megfelelő szervezeti struktúrából és a szervezet fejlődési tempójától lemaradó emberekből következik.
  • Míg a családi vállalatot létrehozó szeniorok elsősorban a cég fő tevékenységének szakértői, addig az utód generáció (NextGenek) sokszor az olyan területeken, mint a pénzügy, a marketing vagy a HR, mozog otthonosabban. Így számos új ötletet, javaslatot, tevékenységet, vagy akár komplett szervezeti egységet már az utódok visznek be a cégbe, feltéve persze, ha az alapító tulajdonos erre kellően nyitott. Az utód generáció gyakran képviselheti- sok esetben a nemzetközi tanulmányoknak is köszönhetően – az innovatív, környezettudatos és IT technológiai szemléletet a cégnél.

  • Hogyan lesz biztonságban a családi vagyon?

    A felelős vállalkozó családok egyedi alapelvek és szabályrendszerek felállításával gondoskodnak arról, hogy a változások forgatagában a családi vagyon biztonsága garantált legyen. Ennek létrehozásában, alkalmazásában segítenek a P&S Coachműhely szakemberei. Hívjon bennünket!


    Ingyenes konzultáció kérés